Over ons

OVER STIJN MOENS

Ik wil me graag even voorstellen voor wie me nog niet kent. Ik ben Stijn Moens. Ik ben afgestudeerd als arts in 2003 aan de Universiteit Gent. Ik heb daarna nog een jaartje Tropische Geneeskunde bijgestudeerd aan het Tropisch Instituut in Antwerpen.

Na mijn studies heb ik ruim 10 jaar gewerkt in wijkgezondheidscentra “Botermarkt” en “Brugse Poort” in hartje Gent. In die 10 jaar heb ik alle facetten van de geneeskunde leren kennen door te werken met mensen van wel 82 verschillende nationaliteiten alsook verschillende sociale klassen maar vooral omdat ik het genoegen had om in multidisciplinaire teams ervaringen met verschillende collega’s te kunnen delen.

Na mijn verblijf in Gent was ik toe aan iets nieuws en wou ik zelf een groepspraktijk uitbouwen in het Lochristi waar ik was gaan wonen. Vanaf 2016 heb ik met heel mijn hart en ziel samen met Dr Vander Bruggen de twee praktijken Kapelleken en Beervelde uitgebouwd. Dit was een groot succes waardoor wij snel groeiden tot een groepspraktijk van 4 samen met Dr. de Vos en Dr. Vandoorne.

Nu breekt een nieuw hoofdstuk aan en ga ik aan de slag in Beervelde als solo-arts. Ik wil graag vanuit de praktijk in Beervelde de mensen van dichtbij opvolgen en helpen. Als solo-arts wil ik graag meer aandacht geven aan de patiënt als individu binnen zijn leefwereld en op die manier ook een vertrouwenspersoon zijn.

Mijn doel is van de patiënt zo gezond mogelijk te houden op fysiek, mentaal en sociaal vlak en dit op maat van de patiënt en met haalbare doelen.

Als arts heb ik bijzondere interesse in de zorg voor kinderen en ouderen. Ik vind het een voorrecht dat ik als huisarts mensen kan volgen van wieg tot sterfbed. Bij dat laatste vind ik het belangrijk tijd te nemen om met de palliatieve patiënt te kijken wat hij/zij wil en wat er voor hem/haar belangrijk is. Palliatieve zorg is zorg voor kwaliteit van leven. Het is iemand omringen met zorg. Dit geldt voor de patiënt, maar evengoed voor mensen die rond de patiënt staan.

Naast het werk ben ik fiere vader van twee kinderen, Michiel en Marielou en kan ik steeds rekenen op mijn steun en toeverlaat, mijn vrouw An, die heel veel voor mij doet in de praktijk en het gezin. In mijn vrije tijd probeer ik tijd te maken voor vrienden en familie, fietsen en wandelen met onze hond.

Waarvoor kan u bij ons terecht

*

Kleine chirurgie

*

Gynaecologisch
onderzoek

Zwangerschaps-
begeleiding

Kindergeneeskunde

Vaccinaties

Vroegtijdige zorgplanning en Palliatieve zorg

*

Hechten en gipsen

Rookstopbegeleiding

Dieetadvies en levenstijl-aanpassing

Sportadvies

Psychologische begeleiding

Anticonceptie advies

*

Pre-operatief onderzoek

*

Verzekeringsonderzoek

Reisadvies

Wegname wratten

Preventie: screening darm-, borst- en prostaatkanker

Coronascreening

Huisartsgeneeskunde

Een dubbele afspraak voor nodig

Onze missie en visie

ZORGZAAM

RESPECTVOL

WARM

PERSOONLIJK

MULTICULTUREEL

GENDERNEUTRAAL

WERKING OP LANGE TERMIJN

EMPATHISCH

INTEGRATIEF

DOELGERICHT OP MAAT
VAN DE PATIENT

KWALITEITSVOL

SAMENWERKEND MET
EXTERNE DIENSTEN